Utazások Európában

Utazások Európában

10 idegesítő utas az IC-n

2018. február 13. - PTom70

Heti rendszerességgel utazom InterCity-n és higgyétek el, hogy az alábbi esetek mind megtörténtek.

  1. Analfabéta

Nem tudja elolvasni, hogy az ajtó automatikusan záródik, és ész nélkül rángatja.

  1. A számokkal bajban lévő

Képtelen megérteni, hogy a számok azért vannak az ülések fölött, mert az segít az elhelyezkedésben és nem találja a helyét. Aztán kóvályog fel-le a kocsiban és csomagjával jól oldalba lök minden második embert.

  1. Az arrogáns

Nem érdekli, hogy hová szól a jegye, leül valahová és ha megérkezik az, akinek oda szól a jegye még ő van felháborodva.

  1. Az aggódó

Bár a Nyugatiba megy, már Ferihegynél elkezd pakolni és kivonul az ajtóhoz és elállja az utat a Kőbánya-Kispesten, Zuglóban leszállók elől.

  1. A táskás ember

Három hatalmas táskája van, amiből egyet a lábához rak, hogy a szemben ülő nehogy véletlenül ki tudja nyújtani a lábát.

  1. A családi élet megoldója

Olyan hangerőn beszél a telefonjába, hogy azt az egész kocsi hallja. Ebből megtudhatjuk, hogy a felesége nincs jóban az anyjával és a hétvégi program egyeztetésekor ezt részletesen elemzi úgy, hogy azt mindenki hallja…

  1. A fázós

Kb. 23°C a hőmérséklet, én már rövid ujjú pólóban is izzadok, mint prosti a templomban, erre az egyik néni jelzi, hogy ő bizony fázik. A kalauz pedig kedves és feljebb veszi a fűtést…

  1. A horkoló

Léteznek emberek, akik bárhol, bármilyen testhelyzetben képesek egy pillanat alatt elaludni. Irigylem őket, mert ez nekem még egyetlen közlekedési eszközön sem sikerült. Van azonban, aki egyből el is kezd hangosan horkolni és, ha egyedül utazik, akkor nincs, aki oldalba lökje. Ebben a helyzetben már csak a kalauz segíthet, aki kéri a jegyeket és felébreszti.

  1. A szórakozni vágyó

Tévéműsorokat néz a telefonján, fülhallgató nélkül! Így aztán mindenki hallja azt is, amit nem akar. Ha rászólnak, persze megsértődik.

  1. Kalauz civilben

Ez volt a mélypont… Felszállok a vonatra és látom, hogy egy vasúti egyenruhás fickó (mint később kiderült szolgálaton kívül) ül a helyemen és anélkül, hogy a „kérem” vagy a „legyen szíves” kifejezéseket használná, csak annyit mond: „üljön már oda” és az eggyel előtte lévő sorra mutat, arra az ülésre, ahol már az igazi kalauz kabátja lóg. Nem tudom, ki hajtaná hátra a fejét egy másik ember kabátjának (koszos? zsíros?) gallérjához, én nem. Ezután kiderült, hogy bizony a fűtéssel gondok vannak és néhány utas erről igazolást kért, hogy majd emiatt visszakapják a pótjegy árát (a kis naivak). Mire a szolgálaton kívüli vasutas a kalauznak jelezte, hogy add ki nekik, úgysem érti meg a sok hülye, hogy nincs értelme. Ez már nekem sok volt és rászóltam, hogy mit képzel. Ezt persze megírtam a MÁV felé is vagy 2 hónapja, de nem méltattak válaszra…

+1 A blogger

Aki őket megfigyeli és blogot ír róluk…

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr2913666240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labasmaz 2018.02.14. 14:09:50

9/b.

Aki ugyanezt fülhallgatóval teszi, de a fülhallgató ellenére még kocsi legtávolabbi pontján is kiválóan hallani, hogy mikor döndül a basszus, és mikor szól a tucc-tucc-tamm-tamm.

11.

Az a pofa, aki erős dohányos, szívja a cigit a vonathoz futtában is. Amikor az ajtóhoz ér, egy utolsó, jó nagy slukkot szív még a cigiből, majd nagy ívben elhajítja. Utána komótosan felszáll, és az utolsó, extra adag büdös cigifüstöt már az utastérben fújja ki az utastársak nagy örömére. Arról nem is beszélve, hogy utána negyed-félóra távlatában bűzlik még tovább, mire kiszellőzik belőle valamennyire a cigiszag, hogy ne hányja el magát az ember mellette ülve.

Alteregója az energiaitalivó vagy dinnyés rágót rágó ifjú. Az sem kicsit büdös, hanem nagyon, és egyik sem műlik el hamar.

Amúgy mindegy, mert pont az ilyenek azok, akik úgysem olvassák a blogot...

Terézágyú 2018.02.14. 14:28:21

@Labasmaz:
"Aki ugyanezt fülhallgatóval teszi, de a fülhallgató ellenére még kocsi legtávolabbi pontján is kiválóan hallani, hogy mikor döndül a basszus, és mikor szól a tucc-tucc-tamm-tamm."

Még szerencse, hogy ilyenek csak az IC-n vannak.

Ja, nem.

2018.02.14. 14:32:38

A telefonos alfaja a panaszkodva beszélgetős.
Aki gyakorlatilag levegővétel nélkül végigbeszéli a 3 óra menetidőt és minden mondatában panaszkodik valamire vagy valakire, jó hangosan.

alalala 2018.02.14. 14:54:48

Én is ki akartam egészíteni a listát a saját élményeimmel, de rájöttem, hogy felesleges. Még ezt a listát is leredukálom egy pontra. Egy utazásban számomra a legidegesítőbb dolog: a többi utas :D
De ha ki kéne emelnem, hogy kiket gyűlölök a legjobban, akkor azokat, akik hangosan esznek, ill. látványosan (´és hangosan) nyalják egymást. Ráadásul ezt leginkább csúnya emberek szokták, ami csak tovább ront a helyzeten.

Pepe135 2018.02.14. 15:43:05

+1 Aki nem igazolja a kedvezményeit, és a kallerral veszekedik.
+2 Sok indokolatlan kedvezménnyel utazó

egy. 2018.02.14. 16:19:31

8/b: Az indulásnál sört cisszentő, aki fél óra múlva édesdeden alszik, félig rád dőlve, és nyilván nyitott szájjal lehelli a cefreszagot irányodba.

9/c: Kiránduló nyugdíjasklub főszervezői és általános hangulatfelelősi posztját betöltő jókedélyű, idősödő úriember, aki szinte az egész utazás alatt négyes üléseknél ácsorog - természetesen csakis a fél folyosót elfoglalva - és avítt anekdotáival szórakoztat fennhangon.

Jossarian 2018.02.14. 16:41:31

Ezert kell autoval kozlekedni

Terézágyú 2018.02.14. 16:43:32

@Jossarian:
Mert az autósok nem bunkók.

Jossarian 2018.02.14. 17:09:24

@Terézágyú: nagy auto+casco, durr bele. Mukodik, hidd el, es a bunkok is fogynak. Szorakozasnak sem utolso:)

Cpeti654321 2018.02.14. 18:16:52

hív a vasút vár a máv.
Itt sem változik semmi.

Duplaxiii 2018.02.14. 22:28:50

A szokásos trollmágnes poszt, ami összegyűjti a számtalan kirekesztő, másokat lenéző, megvető felsőbbrendű faéket.

stylex450 2018.02.16. 03:41:44

Megnyugtatlak, a leírt utastársait nem csak IC-n fordulnak elő-zónázó meg személyvonatokon ugyanúgy. Egyszer én is összeszedtem magamnak az idegesítő utastársak típusait. Hát, van átfedés a poszter és a kommentelők által említett és az enyémek között.
Az egyik agyondohányzott bagószagú A másiknak iszonyatos piaszaga van.
A harmadiknak a kettő együtt. Ez a kocsamaszagú. Ebből meglepően sok egyed lelhető fel. Egyik "kedvencem".
A negyedik fokhagymát zabált és mellettem izzadja ki. :'(
Van még a füstös szagú, aki otthonról hozza a bőrével ezt a félreismerhetetlen, jellegzetes, de mégis kellemetlen illatot.
És van, aki idegesítően, folyamatosan szipákol.
És van, aki hangosan, az utastársait akaratlanul zavarva fennhangon végigtelefonálja az egész utat.
Másik kedvenc, aki a kettes ülésen semmiképpen nem ül az ablak mellé, oda csak táskát/kabátot pakol, ő maga a külső, a folyosó felőli oldalon foglal helyet, reménykedve, hogy később, a zsúfolt vonaton nem lesz kedve senkinek őt megszólítani , hogy
le szeretne más is ülni. De persze mindig van, aki kiszemeli a helyet és oda akár leülni. Ilyenkor jön a pofavágás, kelletlenkedés, csapkodás.

stylex450 2018.02.16. 03:43:52

@Duplaxiii: öleld kebledre a világot. Téged soha senki sem idegesít?
süti beállítások módosítása