Utazások Európában

Utazások Európában

Franciaország 4. nap

2016. február 02. - PTom70

Reggel egy kicsit tovább aludtunk így aztán fél 12 volt mire Versailles-ba értünk. Hatalmas sor kanyargott, kb. 1 órát kellett sorban állni, de megérte. (Közben persze fizettünk 15 percenként 1 eurót a parkolásért…)

  

A nagy palotát jártuk be először. Rengeteg a látogató, de így is nagy élmény látni azokat a festményeket, bútorokat. Egy idő után már az ember meg is csömörlik...A tükörteremben (ahol az egyesített Németország létrejött 1871-ben) hatalmas volt a tömeg. 

  

  

Azután kimentünk a kertbe, ami hatalmas nagy, tele sövényekkel, fákkal, bokrokkal, szobrokkal. Lehet benn buszozni is, illetve lehet bérelni biciklit vagy elektromos autót (ezeknek az árát meg sem mertük nézni), de mi inkább gyalog mentünk. Nagyon szép és gondozott a kert bár azt nem értettük, hogy mit keres a közepén egy rozsdás tölcsérszerű valami, gondolom modern műalkotás...

  

  

Elsétáltunk a Nagy és a Kis Trianon palotába is. Előbbiben van egy tábla, ami jelzi, hogy itt írták alá Magyarországgal a „békeszerződést”. Bár nekünk, magyaroknak, rossz emlék, de ennek ellenére nagyon szép ez a két kastély is.

  

  

Közben azért ettünk, ittunk is, természetesen aranyáron, de muszáj volt. Mást nem is terveztünk erre a napra, így sem jártuk be az egész parkot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr188345272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása