Utazások Európában

Utazások Európában

Gruyère

2016. április 15. - PTom70

Néhány évvel ezelőtt egy volt osztálytársam meghívott egy svájci nyaralásra, ő ugyanis Lausanne-ban él. Nagyon sok helyen jártunk, ezek közül Gruyère volt az egyik legszebb.

A sajtjáról híres kisváros főtere is nagyon szép látvány, a környék pedig tele van szebbnél szebb hegyekkel, azok pedig tele tehenekkel. (Ehhez képest egy kiló marhahús már akkor 100 svájci frankba került!)

Van itt egy szép kastély, nem egy Versailles, de azért nagyon látványos belül is és a kertje is. Volt némi hiányérzetünk, mert parlagfüvet egy szálat sem láttunk…

kep_543.jpg

A környék látványa innen még szebb, mint lentről.

 A település neve a sajtjáról a leghíresebb, ennek a gyártásába belepillanthattunk, mert a gyár egy része látogatható, itt meg lehet nézni a sajtkészítés lépéseit, persze csak üvegfal mögül.

kep_588.jpg

kep_593.jpg

Végül igazi svájci habcsókot ettünk dupla tejszínnel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr858630694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása