Utazások Európában

Utazások Európában

Hét könnyen elérhető európai főváros

2019. január 30. - PTom70

Másfél évvel ezelőtt írtam egy hasonló posztot, azóta újabb európai fővárosokban jártam, melyeket most az egyszerűség kedvért időrendben ismertetek. Ezekre a helyekre el lehet jutni Budapestről, a Wizzairrel.

1. Szófia

Bulgária fővárosa olcsó és nagyon sok szép épülete van. Autót bérelve pedig bejárhatjuk az ország nyugati felét, például a Rila-hegységet vagy akár egy belföldi repülőjárattal Várnába is eljuthatunk.

2. Lisszabon

A portugál főváros rendkívül gazdag látnivalókban és a környék is tele van látványosságokkal és még csak kocsit sem kell bérelni hozzá. További bejegyzések itt, itt, itt és itt.

dscf3892.JPG

3. Szkopje

Akkor még Macedónia, most már Észak-Macedónia fővárosa. Sok rosszat lehet olvasni róla, de nekem összességében tetszett.

dscn6651.JPG 

4. Podgorica

Montenegró fővárosa azért nem a csúcs, de olcsó és van néhány szép épülete. Innen nagyon könnyen el lehet jutni Kotorba, Budvába, amik csodálatos helyek.

dscn7184.JPG

5. Monaco

Nizzából mentünk vonattal, de ez már, sajnos, nem ilyen egyszerű, hiszen a Wizz - átmenetileg - megszüntette a nizzai járatát. Reméljük még visszahozza a kínálatba. Mindenesetre érdemes odalátogatni, luxus mindenütt, de azért vannak szép épületek.

dscn8107.JPG

6. Róma

Ehhez nem kell kommentár. Rómát látni kell és kész!

3.JPG

7. Athén

Itt meg aztán főleg nem kell magyarázkodni. Az európai kultúra bölcsőjét látni kell: járkálni az Agorán, ahol Szókratész tanított, látni a Dionüszosz színházat, ahol egy kor Szophoklész drámáit mutatták be és persze megnézni az Akropoliszon a Parthenont. Ráadásul péntek-vasárnap intervallumban repülhető.

dscn8526.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9414599190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2019.02.19. 15:47:28

Nagyon szépek ezek a városok. Köszönjük, hogy ajánlottad őket. Ha összejön, akkor biztos, hogy ellátogatok valamelyik csodás városba. Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam ezt a cikket, amelyben a világ legvonzóbb városairól írnak. tudomanyplaza.hu/a-vilag-legvonzobb-varosai/
süti beállítások módosítása