Utazások Európában

Utazások Európában

Berlin 1. nap

2016. február 21. - PTom70

Sok könyvet olvastam a Berlini Falról, érdekelt Berlin, így aztán elhatároztuk, hogy az őszi szünetben ott töltünk 3 éjszakát. Akkor még a fapadosok közül csak az EasyJet repült oda, így őket választottuk, a bookingon pedig lefoglaltam a szállást. Azt gondoltam, hogy a 3 nap bőven elég Berlinre, de aztán, ahogy közeledett az indulás és egyre többet olvastam a német fővárosról rájöttem, hogy egy hetet is el lehetne ott tölteni. Ajánlom mindenkinek az Ulmom Berlin nevű androidos alkalmazást, nagyon sokat használtuk.

Hétfő délután érkeztünk – feleségemmel és fiammal – kocsival a reptér parkolójába, de az indulásig még sok idő volt hátra ezért megnéztük az Aeroparkot. Érdemes meglátogatni!

Mivel feladott poggyászunk nem volt és online elvégeztük a becsekkolást, így egyből mehettünk a biztonsági ellenőrzésre. A gép pontosan indult és este 6-kor már le is szálltunk a Schönefelden.

Berlin tömegközlekedése nagyon jó, az U-Bahnnal és az S-Bahnnal szinte minden elérhető. Gyorsan vettünk 72 órás Berlin Welcome Cardot és irány az S-Bahn, majd a Hermannstrassén átszállás az U-Bahn-ra. A Bernauerstrasse megálló éppen a szállás előtt volt, amit 15 perccel előbb fel kellett hívni, mert recepció nincs. Ott már várt minket egy fiatal srác, akiről kiderült, hogy erdélyi magyar, így nyelvi probléma nem adódott. A szálláshoz be kellett menni egy udvarba, ami este elég félelmetes volt, mert felújítás miatt úgy nézett ki, mint egy ipartelep. De az apartman nagyon jó volt, olyan, mint a képeken, nem okozott csalódást.

A kulcs átvétele után gyorsan elmentünk az egy megállóra (Voltastrasse) lévő Lidlbe, ami kilencig volt nyitva. Itt gyakorlatilag ugyanaz az árukészlet fogadott, mint a magyar Lidlben. Ezután lepakoltunk a szálláson és elmentünk Berlin egyik központi terére az Alexanderplatzra. Itt a Currywurst Expressben ettünk (kedvezmény a Berlin Welcome Cardra), majd egy kicsit sétáltunk a téren, megnéztük a világórát és a tv-tornyot kívülről. Elmentünk még a Brandenburgi Kapuhoz is, ami kivilágítva különösen szép. Aztán vissza a szállásra, mert már elég késő volt.

    

     

 

      




  

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr608409754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása